Technológia

"Királyi házak, polgári áron!"

Gazdaságos, energiatakarékos

Kulcsrakész kivitelezés

A gyors kivitelezés miatt kevesebb a munkaköltség, az acélprofilok könnyű súlyának köszönhetően az alapozási, rakodási és szállítási kiadások alacsonyabbak. A gyártás teljes mértékben hulladékmentes, az építés során minimális építési hulladék keletkezik, így a hulladékkezelési költségek is rendkívül minimálisak. Az acélszerkezetes rendszer energiatakarékos, kiváló hő- és hangszigetelő. Ezeknek köszönhetően a fűtési és klimatizálási költségek sokkal alacsonyabbak, mint a hagyományos tégla, fa, beton építési rendszereknél. Megfelelő tervezéssel ezzel az építési technológia segítségével passzívház építhető.

Jobb életminőség

Egészségvédelem

Az általunk épített rendszerrel épített épületek szerkezetében nincs semmilyen egészségkárosító, allergén vagy jó közérzetet befolyásoló anyag. Az építés során a házban és környékén nem keletkezik por, veszélyes hulladék vagy talajszennyeződés. A száraz építési technológiának köszönhetően, nem kell várni a falak száradására és ebből eredő penészedés sem történik. Az épület ezért a kivitelezés után azonnal beköltözhető. A tüzihorganyzott acél váz nem igényel felületkezelést, anélkül is ellenálló a rovarokkal, rágcsálókkal, penészesedéssel és gombásodással szemben. Nincsen szükség méreggel történő felületkezelésre, mint más szerves anyagok esetén.

Biztonságos, időtálló technológia

Okosotthonvezérlés

Az acélszerkezet méretpontos és tartós, vetemedés-, száradás- és repedésmentes, így az építkezést követően évtizedekkel később is stabilan áll. Az általunk használt nagy korrózióvédelmű horganyzott acél élettartama megfelelő használat mellett legalább 150 év. Az erős, szilárd stabil szerkezet kiemelkedően földrengés-, szél- és viharálló, a családi ház méretű épületeknél nincs szükség villámvédelemre sem. A technológia rendelkezik ÉMI alkalmassági bizonyítvánnyal. Acélprofiljaink és vázszerkezeteink harmonizált Európai Uniós szabványoknak megfelelően, valamint a Certop által auditált ISO 9001 minőségbiztosítási és az ÉMI által ellenőrzött Üzemi Gyártásellenőrzési rendszerben készülnek.

Környezettudatosság

Kulcsrakész kivitelezés

A modern acélszerkezetből készült épületek gyártásához, felépítéséhez és működtetéséhez sokkal kevesebb nyersanyagra és energiára van szükség, mint egy hagyományos épületnél. Emellett bontás esetén az acél teljes mértékben újra hasznosítható. A világon gyártott acél 90%-a jelenleg is újra-feldolgozott. Az épületnek nincs kedvezőtlen leárnyékoló hatása.

Tervezhetőség és precizitás

Egészségvédelem

A gyártást partnerünk - szerződés alapján, előre megállapított pontos határidőkkel, költségekkel és garanciavállalással történik. Egy átlagos családi ház teherhordó és válaszfal szerkezete a födémmel és a tetőszerkezettel együtt 1-2 hét alatt felépíthető, a ház 2-3 hónap alatt kulcsrakészen átadható. A száraz építési technológiának – eltekintve az alapozástól és az aljzatbetonozástól – köszönhetően évszaktól függetlenül építhető, nincs száradási és technológiai várakozási idő.

Kényelem és rugalmasság

Okosotthonvezérlés

Az acél szerkezetes építési technológiának köszönhetően az alaprajzi tervezhetőség kötetlen: nincsenek méret megkötések, fix elemméretek, az íves falak és nyílások egyszerűen és gyorsan kialakíthatóak, így teljes mértékben alkalmazkodni tudunk a megbízó igényeihez. A falazott szerkezetekhez képest nagyjából 10-15%-kal nagyobb a nettó alapterület.

Miért acélból ?

Kulcsrakész kivitelezés

Előnyös tulajdonságai ellenére a fa szerkezetnek számos hátránya akad: könnyebben korhad, penészedik, gombásodik, vetemedik, tűzveszélyes, a kártevők komoly károkat tudnak benne okozni, valamint nem földrengés- és viharálló. Az acél alapanyag ezekre a problémákra megoldást nyújt. Az acélszerkezetes építési technológia mára már egy kiforrott, világszerte alkalmazott és bevált építőipari megoldássá vált Észak-Amerikától, Európán, a Közel-Keleten és Afrikán át egészen Ázsiáig. A faszerkezetek problémainak kiküszöbölésére elsőként Észak-Amerikában kezdtek el foglalkozni acélvázas könnyűszerkezetekkel. A technológia az 1940-es évek óta folyamatos fejlődésen ment keresztül: eleinte csupán válaszfalak készítésére használták, majd teherhordó szerkezeteket is gyártottak belőle, amely lehetőséget kínál opelt teljes épületek, csarnokok és kisebb ipari épületek, tetőszerkezetek és ráépítések kivitelezésére is. A ’70-es évektől kezdve már családi házak építésére is használják. Tartóssága és ellenálló képessége miatt hamar népszerűvé vált az építtetők körében. A kilencvenes évektől a gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok felértékelődése és az energiatakarékos házak iránti növekvő igény miatt komoly fejlődésen ment keresztül a technológia, ezáltal az egyik legkörnyezetkímélőbb és energiahatékonyabb építőipari megoldássá vált. Gondoljunk csak a legnagyobb felhőkarcolókat, amelyet szintén acél szerkezetből építenek.